Потребе младих основ будуће Стратегије

Друштво

Савет за младе Сокобања у жељи да своје активности подреди потребама млађих суграђана припрема предлог Стратегије за младе и израду акционог плана како би она била реализована.

Овај документ се најављује као свеобухватни и њиме ће бити сагледане потребе и младих у самој Сокобањи, али и њихових вршњака који долазе у Бању, као и захтеви младих на селу.


‒ У току наредног периода на нашој инстаграм страници биће поново активна анкета где ће млади моћи да се изјасне о свему ономе што их занима и који су заправо њихови проблеми. На основу тих резултата и оних из претходних истраживања направили бисмо добар документ са акционим планом који ће се спроводити наредних пет година у Сокобањи ‒ каже за наш медиј Урош Живковић председник Савета за младе Сокобања.

До сада је урађено истраживања са млађом групом људи, пре свега са средњошколцима. Исказани њихови проблеми су недовољан културни и едукативни садржај, у смислу неке неформалне наставе и недостатка дешавања у зимском периоду.

‒ У току лета, ми смо туристичко место, имамо доста дешавања где млади могу да учествују, али један од великих проблема је та неактивност и непостојање догађаја који би се радили и дешавали током зиме, зато смо ми пре неких месец дана организовали прво Е-спортс такмичење у Сокобањи у игрању видео игара, које је прошло одлично. Имали смо чак 12 тимова ‒ напомиње наш саговорник.

Живковић још и додаје да је по његовој оцени то био један од оних садржаја које су организовали на основу предлога младих, а у неком наредном периоду планира се организовање неке неформалне радионице или неке едукативне радионице на основу онога што су нам млади предочили да им је потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =