Medicinski dani

Одржани „Девети медицински дани”

Друштво Здравље

„Девети сокобањски медицински дани” у организацији Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести „Сокобања”, а под покровитељством Министарства здравља и у сарадњи са Респираторним удружењем Србије, успешно су одржани за викенд у конгресној сали хотела „Моравица”.

Скуп је свечано отворен у суботу 19. октобра, а присутне предаваче и слушаоце у име организатора поздравила је др Весна Милановић директорка Специјалне болнице „Сокобања”.

dr Vesna Milanovic‒ У име организатора желим да вас поздравим и да вам пожелим добродошлицу, велико ми је задовољство што смо се и ове године окупили у оволиком броју да чујемо новине од еминентних стручњака и предавача из области којима се ми бавимо. Сокобања је носилац бањског туризма у Србији, а Специјална болница ‘Сокобања’ се бави превенцијом, лечењем и рехабилитацијом и у служби је побољшања квалитета живота достојног сваког човека. Ја као директор болнице имам обавезу и одговорност да створено очувам, продужим и унапредим колико могу и желим да овај скуп траје још дуго ‒ рекла је између осталог Милановић.

У име респираторног удружења Србије присутнима се обратио др Спасоје Попевић, а у име општине Сокобања учеснике семинара поздравио је Владимир Миловановић, заменик председника Општине Сокобања.

‒ Општина Сокобања као прва еколошка општина у Србији акценат ставља на развој турзима као водеће привредне делатности чији је развој незамислив без квалитетне здравствене заштите, зато је добра сарадња основ развоја наше општине. Такође развој балнеолошког и здравственог туризма су за нашу локалну заједницу врло важни. Примарни туристички потенцијал Сокобање ће се базирати на унапређењу спортског, велнес и рекреативног туризма и због тога је комуникација и координација између локалне самоуправе и установа здравствене заштите које се налазе на територији наше општине од круцијалне важности – истакао је Миловановић.

Medicinski dani

Првог дана медицинских сусрета, одржан је семинар из респираторне медицине: „Астма и респираторне алергије”, а другог дана семинар из физикалне медицине и рехабилитације: „Савремени терапијски трендови у физикалној медицини и рехабилитацији, ортопедији и реуматологији”. Овај семинар је акредитован као курс прве категорије са шест поена за слушаоце и дванаест за предаваче.

Медицински дани, који су ове године одржани по девети пут окупили су еминентне стручњаке и предаваче из земље и иностранства. Из године у годину ови сусрети здравствених радника су масовнији и све више добијају на значају и ван граница наше земље.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =