Основци из Сокобање на „Школској сцени Србије”

Култура

Ученици ОШ „Митрополит Михаило” из Сокобање пласирали су се на овогодишњу „Школску сцену Србије”, које је уједно и републичка смотра драмских секција основних школа Србије. Сокобањски основци су конкурисали са представом „Алибаба и Разбојници” по тексту Тода Николетића, а у адаптацији и режији своје професорке српског језика Марије Миленковић. У представи учествује преко двадесет ученика узраста од петог до осмог разреда. О каквом успеху се ради говори и чињеница да на смотри учествује само шест представа из целе земље.

‒ Узимајући у обзир каква је конкуренција за учешће на републичкој смотри пријавили смо се без великих очекивања, али позитивне критике које смо добили након изведбе наше представе за Дан школе су нас охрабриле да се пријавимо на конкурс ‒ каже Марија Миленковић, професорка српског језика.

Републичка смотра ће се одржати у Лебану, осмог јуна, а у оквиру смотре еминентни драмски педагози, глумци и редитељи одржаће предавања и радионице у вези са драмском уметношћу. На смотри ће бити награђене три најбоље представе, али биће додељене и награде за најбољу режију, најбољу главну женску улогу, најбољу главну мушку улогу, као и награде за најбољу женску епизодну улогу, најбољу мушку епизодну улогу, најбољу сценографију, најбољи костим и награда за најбољу музику.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + five =