Божићна честитка председника Привременог органа општине Сокобања

Друштво

Миодраг Николић председник Привременог органа општине Сокобања позвао је све мештане који желе да се у суботу 6. jануара на Бадњи дан у 5.30 окупе око Саборне Цркве Светог Преображења Господњег и да у великом броју оду по бадњак, јер се заједничком сечом бадњака чува вера и традиција народа.

− Након тардиционалне сече бадњака окупићемо се испред зграде општине и сви заједно однети бадњак до црквеног храма у центру, где ће у 20 часова бити организовано налагање бадњага и ломљење чеснице са златником. Општина Сокобања већ другу годину за редом дарује златник за чесницу који ће и ове године извући дете које ће имати највише среће. Зато позивам све родитеље да доведу своју децу, јер је Божић породични празник са лепим обичајима а овом се посебно радују најмлађи − рекао је Николић.

Поред Саборне цркве Преображења господњег, налагање бадњака биће организовано и у осам села сокобањске општине, а овом обичају присуствоваће представници општине Сокобања.

Миодраг Николић председник Привременог органа општине Сокобања је у име општине Сокобања и своје лично име свим мештанима наше општине честитао Божић.

− Свим православним верницима, грађанима општине Сокобања честитам предстојеће божићне празнике са жељом да тај најрадоснији хришћански празник проведете са својим породицама у добром здрављу, миру, љубави и срећи. Мир Божји − Христос се роди!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 2 =