„Батерију дај и рециклирај”

Друштво

Наставник грађанског васпитања Владан Маринковић и ученици Основне школе „Митрополит Михаило”, организовали су акцију „Батерију дај и рециклирај”. У оквиру ове активности која за циљ има очувања животне средине, ученици ће у наредном периоду сакупљати старије батерије које ће касније однети на рециклажу.

Владан Маринковић

Према речима наставника Маринковића наставни план и програм предвиђа реализацију оваквих акција. Најпре ће се на часовима ученици упознати са тим да су батерије велики загађивачи животне средине, које су препуне штетних материја и када су искоришћене. Уколико се батерије не рециклирају, хемикалије из њих доспевају у земљу или водоводни систем, чиме отровне супстанце улазе у ланац исхране.

Сви ученици од петог до осмог разреда матичне и подручних школа из Мужинца и Врела који похађају наставу из овог изборног предмета, учествовали су у осмишљавању акције, изради флајера и сакупљању батерија, додаје Маринковић.

Марта Милојевић, ученица шестог разреда, каже да се јуче почело са сакупљањем батерија и да им се овакав начин рада, а посебно то што дају допринос очувању животне средине, веома допада.

Идеја је да се преко ученичког парламента, ова акција у будућем периоду, прошири на сва одељења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 5 =