„Bateriju daj i recikliraj”

Društvo

Nastavnik građanskog vaspitanja Vladan Marinković i učenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, organizovali su akciju „Bateriju daj i recikliraj”. U okviru ove aktivnosti koja za cilj ima očuvanja životne sredine, učenici će u narednom periodu sakupljati starije baterije koje će kasnije odneti na reciklažu.

Vladan Marinković

Prema rečima nastavnika Marinkovića nastavni plan i program predviđa realizaciju ovakvih akcija. Najpre će se na časovima učenici upoznati sa tim da su baterije veliki zagađivači životne sredine, koje su prepune štetnih materija i kada su iskorišćene. Ukoliko se baterije ne recikliraju, hemikalije iz njih dospevaju u zemlju ili vodovodni sistem, čime otrovne supstance ulaze u lanac ishrane.

Svi učenici od petog do osmog razreda matične i područnih škola iz Mužinca i Vrela koji pohađaju nastavu iz ovog izbornog predmeta, učestvovali su u osmišljavanju akcije, izradi flajera i sakupljanju baterija, dodaje Marinković.

Marta Milojević, učenica šestog razreda, kaže da se juče počelo sa sakupljanjem baterija i da im se ovakav način rada, a posebno to što daju doprinos očuvanju životne sredine, veoma dopada.

Ideja je da se preko učeničkog parlamenta, ova akcija u budućem periodu, proširi na sva odeljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + ten =