„Ања са Дедиња” у петак пред Сокобањцима

Друштво Култура

Пред љубитељима писане речи у петак, 17. маја, у ресторану Сокоград у Сокобањи биће представљена књига „Ања са Дедиња” аутора Драгана Дамјановића. Промоцију дела организују Специјална болница Сокобања, Културни центар и Општина Сокобања.

О књизи ће, поред аутора Драгана Дамјановића, говорити и проф. др Неђо Даниловић, члан Академије иновационих наука, географ истраживач Јелена Занфировић, књижевни критичар Љубиша Ђидић, проф. др Мирко Керкез, члан Српске краљевске академије научника и уметника, проф. др Весна Шкодрић и проф. др Љиљана Марковић Денић.

– Ања са Дедиња је дело љубавних догађај у којима млади лекар и богата девојка, која је постала жртва дроге, чине све да остану одани осећањима свог срца. Аутор нас упознаје са ликовима и дешавањима с којима се свако од нас сусретао или је био сведок. Задире у људску психу, показује докле могу да иду интриге, поквареност, лицемерство, жеља да се буде неко и нешто уз помоћ ‘алата’ који нису примерени људима с достојанством. Кроз ликове Ањиних родитеља, маћехе, људи из њиховог окружења који су се с дна социјалне лествице издигли до, на први поглед моћних људи, аутор представља особе којима је морал непозната категорија. Ања са Дедиња преврће друштвену утробу у интригама, разарањима породица, несрећним судбинама – стоји у опису књиге.

Додаје се и да иако не шаље никакве поруке, оне се саме намећу, па је прича овог романа безвременска и свевременска, увек актуелна и поучна.

Драган Дамјановић је по образовању професор књижевности и педагогије, књижевник и бивши вишегодишњи новинар „Вечерњих новости“. Члан је Удружења Књижевника и новинара Србије. До данас је објавио преко тридесет књига прозе и поезије, на десетине фељтона, репортажа и телевизијских емисија…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 12 =