„Сокобања – Сокоград, игра стар, игра млад” сутра на „Врелу”

Друштво Култура

Фолклораши из свих крајева Србије, али и суседних земаља, Бугарске и Босне и Херцеговине, представиће игре свог краја на Међународном фестивалу фолклора ветерана и рекреативаца „Сокобања – Сокоград, игра стар, игра млад”, који ће се одржати сутра, 18. маја, на Летњој позорници „Врело”.

Ове године сусрет фолклораша ветерана и рекреативаца одржава се пети пут, а организатори из сокобањског Културно-уметничког друштва „Соко” очекују око 500 учесника. Публика на „Врелу” имаће прилике да види игре КУД-ова из Београда, Параћина, Пожаревца, Крагујевца, Алексинца, Угриновца, Раткова, као и бугарског Севлиева и босанског Приједора.

Организатори најављују и специјалне госте, флаутисткињу Тијану Бојовић, фрулашицу Марину Стевановић, Певачку групу „Дуд” из Пожеге и хармоникаша Божидара Каражина из Бугарске.

Дефиле фолклораша почеће у 15 часова, а програм фестивала на Летњој позорници „Врело” од 15:30.

Сокобањском Културно-уметничком друштву „Соко” ово је други фестивал у организацији за мање од месец дана. Из КУД-а позивају све љубитеље фолклора да им се у гледалишту на летњој сцени позорнице „Врело” придруже и уживају у традиционалним играма, ношњама и песмама.

Насловна фотографија: Из архиве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =