Novine

Конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи

Друштво

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) расписала је конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи под називом „Другачије од других”.

Конкурс је намењен новинарима локалних, регионалних и националних медија и у конкуренцију ће бити узети прилози објављени у периоду од 1. јула до 17. октобра 2022. године. Теме конкурса су: заштита животне средине, локални економски развој – женско предузетништво, смањење ризика од катастрофа, као и родна равноправност на локалном нивоу.

Циљ конкурса је да се истакне важност и улога коју локалне власти имају у тим областима, како би се додатно побољшао рад локалних администрација и унапредио квалитет услуга које пружају грађанима.

Аутори најбољих прилога биће награђени лаптоп рачунарима. Оцену о најбољим медијским прилозима донеће жири који чине уредници: Оливера Петровић Стојанчић (РТС), Лана Гедошевић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет), Владан Самарџић (Вечерње новости) и Срђан Бошковић (Радио Београд 1).

Објављени штампани прилози могу се слати у штампаној или електронској форми (копија текста са подацима о аутору, датуму објаве и новинској редакцији, укључујући контакт информације аутора).

Електронски, односно радио и телевизијски прилози, шаљу се на двд диску, укључујући податке о аутору, датуму емитовања и телевизијској/радио станици на којој је прилог емитован, као и контакт информације аутора.

Прилоге треба послати Служби за информисање СКГО електронским путем на milos.obradovic@skgo.org и zeljko.krnetic@skgo.org или поштом на адресу Стална конференција градова и општина – Служба за информисање, Македонска 22/11000 Београд, са назнаком – Медијски конкурс „Другачије од другихˮ.

Конкурс се реализује у оквиру пројекта „Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу” који финансира Влада Шведске.

Извор насловне фотографије: freepik.com 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 7 =