Сокобањски просветари стали уз колеге: Оштро осудили насиље у Бачкој Паланци и Београду

Друштво

Сокобањски просветари запослени у Средњој школи „Бранислав Нушић” придружили су се својим колегама у другим школама оштро осуђујући недавно насиље на просветне раднике у Бачкој Паланци и Београду. У саопштењу синдикалне организације УСРПРС у овој средњој школи, наводе и да овакви напади потврђују да је просвета у озбиљној кризи.

– Запослени у Средњој школи ‘Бранислав Нушић’ у Сокобањи, оштро осуђују нападе на колеге у Бачкој Паланци и Београду. Како чланови синдиката, тако и остали запослени, апелују да се образовни систем већ дуго налази у озбиљној кризи коју недвосмислено потврђују све чешћи примери насиља у школама широм Србије – наводи се у саопштењу које потписује председница ове синдикалне организације Мирјана Лазић.

Напади на просветне раднике у Бачкој Паланци и Београду иницирали су и бројне протесте просветара, а како преносе медији, Унија синдиката просветних радника Србије најавила је за данас просветни скуп у Београду.

Најпре је у четвртак, 9. маја, шеснаестогодишњак у Бачкој Паланци напао 65-годишњег професора Средње техничке школе коју је раније похађао и нанео му тешке телесне повреде. Други напад догодио се 14. маја у Београду када је професор Треће београдске гимназије задобио тешке телесне повреде покушавајући да раздвоји ученике на фудбалској утакмици у оквиру спортског и хуманитарног турнира „Гимназијада”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =