Активности у оквиру Европске недеље мобилности

Друштво

Европска недеља мобилности, манифестација чији је покровитељ Европска комисија, сваке године се обележава од 16. до 22. септембра широм Европе.

Ове године тема кампање је „Уштеди енергију”, а циљ је фаворизовање немоторизованих видова кретања у односу на аутомобиски саобраћај који користи фосилна горива а наравно све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама, сазнајемо од Оливере Денић шефице кабинета председника општине.

− Тим поводом у Сокобањи ће за аутомобиле и остала возила која користе гориво у петак 22.септембра бити затворени делови улица од Дома здравља до поште у пероду од 7 до 16 часова. Позивамо све грађане да се прикључе акцији и да тог дана а и увек када су у могућности, иду пешице или користе алтернативне видове превоза као што су бицикле, тротинети и слично − рекла је Денић.

За тему овогодишње Европске недеље мобилности, одабран је и слоган „Крећимо се квалитетније – штедимо енергију!”. Тема овогодишње кампање усмерена је на могућности уштеде горива и енергије уопште и то кроз мотивацију грађана да користе активне видове кретања, промоцију обновљивих видова енергије у мобилности и заговарање што мање зависности од употребе аутомобила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 5 =