Aktivnosti u okviru Evropske nedelje mobilnosti

Društvo

Evropska nedelja mobilnosti, manifestacija čiji je pokrovitelj Evropska komisija, svake godine se obeležava od 16. do 22. septembra širom Evrope.

Ove godine tema kampanje je „Uštedi energiju”, a cilj je favorizovanje nemotorizovanih vidova kretanja u odnosu na automobiski saobraćaj koji koristi fosilna goriva a naravno sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama, saznajemo od Olivere Denić šefice kabineta predsednika opštine.

− Tim povodom u Sokobanji će za automobile i ostala vozila koja koriste gorivo u petak 22.septembra biti zatvoreni delovi ulica od Doma zdravlja do pošte u perodu od 7 do 16 časova. Pozivamo sve građane da se priključe akciji i da tog dana a i uvek kada su u mogućnosti, idu pešice ili koriste alternativne vidove prevoza kao što su bicikle, trotineti i slično − rekla je Denić.

Za temu ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti, odabran je i slogan „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!”. Tema ovogodišnje kampanje usmerena je na mogućnosti uštede goriva i energije uopšte i to kroz motivaciju građana da koriste aktivne vidove kretanja, promociju obnovljivih vidova energije u mobilnosti i zagovaranje što manje zavisnosti od upotrebe automobila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × four =