Manje članova u Opštinskom veću?

Politika

Sednica Skupštine opštine Sokobanja, održana 12. februara, protekla je u još jednom političkom suočavanju vladajuće većine i opozicije, uz suprotne stavove skoro po svim tačkama dnevnog reda. Opštinski parlament je većinom glasova doneo odluku o pristupanju promeni Statuta opštine Sokobanja, pošto je predsednik opštine Isidor Krstić podneo predlog za izmenu ovog akta. On je predložio da novim izmenama Opštinsko veće, umesto 11, broji devet članova, obrazlažući to činjenicom da Sokobanja sa 16 hiljada stanovnika spada u red manjih opština i da nije racionalno da ima maksimalan broj većnika koje zakon predviđa.

Tu ideju podržao je i njegov zamenik Vladimir Milanović, rekavši da nije logično da Sokobanja ima 11 većnika, koliko imaju i gradovi Beograd, Niš i Novi Sad, dodajući da bi trebalo smanjiti i broj odbornika na 26, što bi bilo u skladu sa brojem mesnih zajednica na području opštine Sokobanja.

Po mišljenju odbornika Dimitrija Lukića iz DS-a, predlog smanjenja broja članova opštinske vlade je posledica ostavke dva većnika i problema koje vladajuća većina ima oko imenovanja novih članova Opštinskog veća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + thirteen =