Конференција СНС – О измештању вашара из центра града

Друштво Политика

У просторијама ОО СНС, јуче је одржана конференција за новинаре у циљу упознавања јавности са одржавањем предстојећег традиционалног сокобањског вашара. Претходних година овај вашар, који је неких давнијих година трајао два, продужен је на три дана, тако да је 18. и 19.августа, на сам дан Светог Преображења Господњег, био одржаван у самом центру града, а 20. августа на вашаришту „Подинаˮ.

Ове године је одлучено да вашар сва три дана буде одржан на вашаришту „Подинаˮ.

Владимир Миловановић, заменик председника општине, каже да је оваква одлука донета још прошле, а почела је да се спроводи ове године.

‒ Морам да кажем да смо приликом доношења ове одлуке узели у обзир више фактора, а пре свега велики број притужби грађана и гостију, представника Дома здравља, Полицијске станице, Спасилачко-ватрогасне јединице, Црвеног крста, Центра за социјални рад – истиче, између осталог, Миловановић.

Заменик председника општине је навео главне разлоге због којих је било потребно изместити вашар из центра на вашариште „Подинаˮ. Као први разлог истиче то што су ранијих година, а због одржавања вашара у центру, тих дана морале да буду затворене четири врло битне улице па су грађани и туристи били онемогућени да обављају своје редовне активности. Као други разлог за неодржавање вашара у центру града, Миловановић наводи безбедност јер је тих дана онемогућено кретање санитетима Дома здравља као и ватрогасним возилима. Као трећи битан разлог, наводи се хигијена односно санитарни услови.

‒ Ми сви добро знамо да је тај вашар некада био у порти цркве где су се продавали неки занатски производи, а ово данас је класични бувљак где дођу продавци из Ниша и Алексинца и продају нам производе по много већим ценама. Напомињем да све ово што радимо, радимо у интересу грађана, за разлику од претходне власти која је имала исти проблем и знала за њега, али из неких њима знаних разлога никада га нису решили ‒ рекао је Миловановић.

Он додаје да је СНС, која је на власти у Сокобањи, безбедност грађана на првом месту, као и да ће се до краја године разматрати одлуку о месту одржавања вашара. Постоји идеја да се наредне године на шеталишту преко пута порте омогући људима који се баве старим занатима да на двадесетак тезги изложе своје производе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 6 =