Ikosaedar

Zbog korone „Most matematike” samo revijalno

Društvo

I ove godine Udruženje „Mladi matematičar” organizovalo je takmičenje „Most matematike” na kojem su učestvovali i učenici OŠ „Mitropolit Mihailo”. U četvrtfinalu za učenike drugog ciklusa obrazovanja u osnovnoj školi, učestvovale su ekipe Zvezda i Ikosaedar.

Prvo mesto na opštinskom nivou takmičenja osvojila je ekipa „Ikosaedar” u sastavu: Aleksa Disić, Teodora Trifić, Aleksa Radosavljević i Adam Šapera. Mentor ekipe bila je nastavnica Ivana Gavrilović. U skladu sa preporukama resornog ministarstva, a usled pojave virusa kovid-19, ovogodišnje takmičenje je prekinuto i ne može se održati na način na koji je prvobitno planirano. Kako su mentori i učenici uložili ogroman trud u realizaciji projekta, odlučeno je da se organizuje revijalno takmičenje. Projekat ekipe koja je pobedila se plasirao na revijalno takmičenje. Projekat nosi naziv „Istorijskim skokovima bojimo površine ikosaedra”.

Ideja kviza „Most matematike” jeste da promoviše matematiku i njene primene u različitim realnim problemima, kao i razvijanje međupredmetnih kompetencija. Kviz „Most matematike” se bazira na konstruktivističkoj teoriji učenja po kojoj učenik aktivno konstruiše i kreira svoje znanje. Kviz se organizuju na sledećim nivoima: školskom, opštinskom, regionalnom, republičkom i međunarodnom.

Cilj projekta bio je unapređenje i popularizacija nastave matematike kroz projektnu i problemsku nastavu, praktični rad i korelaciju sa ostalim predmetima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

nine + 16 =