Ikosaedar

Због короне „Мост математике” само ревијално

Друштво

И ове године Удружење „Млади математичар” организовало је такмичење „Мост математике” на којем су учествовали и ученици ОШ „Митрополит Михаило”. У четвртфиналу за ученике другог циклуса образовања у основној школи, учествовале су екипе Звезда и Икосаедар.

Прво место на општинском нивоу такмичења освојила је екипа „Икосаедар” у саставу: Алекса Дисић, Теодора Трифић, Алекса Радосављевић и Адам Шапера. Ментор екипе била је наставница Ивана Гавриловић. У складу са препорукама ресорног министарства, а услед појаве вируса ковид-19, овогодишње такмичење је прекинуто и не може се одржати на начин на који је првобитно планирано. Како су ментори и ученици уложили огроман труд у реализацији пројекта, одлучено је да се организује ревијално такмичење. Пројекат екипе која је победила се пласирао на ревијално такмичење. Пројекат носи назив „Историјским скоковима бојимо површине икосаедра”.

Идеја квиза „Мост математике” јесте да промовише математику и њене примене у различитим реалним проблемима, као и развијање међупредметних компетенција. Квиз „Мост математике” се базира на конструктивистичкој теорији учења по којој ученик активно конструише и креира своје знање. Квиз се организују на следећим нивоима: школском, општинском, регионалном, републичком и међународном.

Циљ пројекта био је унапређење и популаризација наставе математике кроз пројектну и проблемску наставу, практични рад и корелацију са осталим предметима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 8 =