Zakup kod Akva parka 21 evro po metru

Društvo Politika

Današnja sednica Skupštine opštine Sokobanja je sazvana po hitnom postupku jer je data saglasnost Ministarstva poljoprivrede na program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljšita na teritoriji opštine Sokobanja u 2019. godini i bilo je važno usvojiti pomenutu odluku u najkraćem roku.

Godišnjim programom utvrđeni su vrsta i program radova koje treba izvršiti, a odnose se na poljoprivredno zemište u društvenoj svojini. Ovaj dokument je i preduslov za eventualno izdavanje zemljišta u zakup.

Odbornici su usvojili i izmenu odluke o pribavljanju, korišćenju, upravljanju i načinu raspolaganja stvarima u svojini opštine Sokobanja. Ova izmena je bila neophodna jer prethodnom odlukom nisu obuhvaćeni objekti koji se izdaju na kraći period, veoma su atraktivni a ne nalaze se u ekstra zoni. Iz tog razloga izvrešna je izmena članova od 33. do 36. i pomenutom izmenom predviđena kategorija, posebni objekti. U pitanju su objekti sa baštom u blizini kompleksa otvorenih bazena „Podina”. Utvrđena cena za ove objekta je 21 evro po metru kvadratnom. U isto vreme izvršena je jedna izmena kojom je ispravljen propust u prethodnoj odluci kod kategorije „poslovni prostor” gde nisu obuhvaćene površine u poslovnim prostorima veličine od 20 do 21 metra kvadratnog. Cene zakupa u ostalim zonama ostale su iste kao i u prethodnoj odluci.

Odbornici Demokratske stranke nisu prisustvovali današnjoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 − one =