Закуп код Аква парка 21 евро по метру

Друштво Политика

Данашња седница Скупштине општине Сокобања је сазвана по хитном поступку јер је дата сагласност Министарства пољопривреде на програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљшита на територији општине Сокобања у 2019. години и било је важно усвојити поменуту одлуку у најкраћем року.

Годишњим програмом утврђени су врста и програм радова које треба извршити, а односе се на пољопривредно земиште у друштвеној својини. Овај документ је и предуслов за евентуално издавање земљишта у закуп.

Одборници су усвојили и измену одлуке о прибављању, коришћењу, управљању и начину располагања стварима у својини општине Сокобања. Ова измена је била неопходна јер претходном одлуком нису обухваћени објекти који се издају на краћи период, веома су атрактивни а не налазе се у екстра зони. Из тог разлога изврешна је измена чланова од 33. до 36. и поменутом изменом предвиђена категорија, посебни објекти. У питању су објекти са баштом у близини комплекса отворених базена „Подина”. Утврђена цена за ове објекта је 21 евро по метру квадратном. У исто време извршена је једна измена којом је исправљен пропуст у претходној одлуци код категорије „пословни простор” где нису обухваћене површине у пословним просторима величине од 20 до 21 метра квадратног. Цене закупа у осталим зонама остале су исте као и у претходној одлуци.

Одборници Демократске странке нису присуствовали данашњој седници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =