„Zakasotinaˮ nasmejala sokobanjsku publiku: Na „Vreluˮ oko hiljadu ljudi

Društvo Kultura

Monodrama „Zakasotinaˮ u izvođenju glumca Dragana Bože Marijanovića ispunila je sinoć parter velike scene Letnje pozornice „Vreloˮ. Karakterističan humor, južnjački akcenat i energična igra svojstvena vranjanskom glumcu izazvali su salve smeha i dobre zabave kod posetilaca. Ovaj Marijanovićev komad, na neki način bio je uvertira u Banjsko kulturno leto koje će trajati do početka septembra.

– Drago mi je da je moja predstava otvorila Kulturno leto. Ako se po jutru dan poznaje to znači da će biti posećeno leto, i verujem da hoće zaista. Prvi put sam u ovom prostoru, tako da je premijerno izvođenje za mene u ovom ambijentu. Prelepa je scena i predivna je atmosfera. Publika već standardno jako dobra, verovatno je i znala šta da očekuje. Bilo je puno smeha, tako da sam pun utisaka. Zaista sam uživao, a negde dovoljno imam iskustva da znam kada ja tako dobro uživam, da je uživala i publika. To je zajedničko zadovoljstvo i ta energija – istakao je glumac.

Ovo je treća Marijanovićeva izvedba u Sokobanji, a prethodno ga je ovdašnja publika gledala u predstavama „Grujaˮ i „Vaj Fajˮ. Po svemu sudeći, na sokobanjskoj pozorišnoj sceni igraće i u budućnosti, a najavljuje da će u Sokobanju doći i kao gost.

– Očigledno, opština Sokobanja i Kulturni centar Sokobanja napravili su, kao i svake godine, zaista kvalitetan program. Sokobanja je ozbiljna banja, dolazi puno ljudi i ona zaslužuje ovako jedan bogat kulturni program. Pozivam publiku da prati sva dešavanja ovde kod vas u banji, a i ja ću da se potrudim da dođem kao gost pa da ispratim nešto od tog kvalitetnog programa – poručuje Marijanović.

 

Dobru saradnju Kulturnog centra i glumca potvrđuju i reči direktorke Daliborke Stevanović, koja je nakon sinoćne izvedbe istakla da je Marijanović dragi gost u Sokobanji i uvek omiljen kod sokobanjsake publike.

– Mislim da je bilo preko 1000 posetilaca na Letnjoj pozornici koji su došli da se smeju zajedno sa Božom Marijanovićem u ovoj monodrami. Zaista jedna predivna atmosfera, i eto Banjsko kulturno leto započelo je jednom ovakvom predstavom i nadam se da će ovako i da se nastavi do kraja leta – dodala je direktorka.

Nakon ove monodrame, program Banjskog kulturnog leta nastavlja se koncertom Lene Kovačević, koja će nastupiti u četvrtak, 11. jula, na Letnjoj pozornici „Vreloˮ od 21 čas. I u ovom muzičkom događaju publika će uživati besplatno.

Tekst: Kristijan Đorđević; Jelena Radovanović

Foto: Kristijan Đorđević

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + thirteen =