Почела седница СО

Друштво Политика

На данашњем заседању Скупштине општине Сокобања потврђен је мандат одборнику Синиши Милошевићу, пољопривреднику из села Језеро, са изборне листе Социјалистичке партије Србије.

Одборници су усвојили Извештај о раду председника општине и Општинског већа у прошлој години, као и о раду Правобранилаштва и Општинске управе у истом периоду. Одборници су усвојили и Извештај о раду Туристичке организације Сокобања за прошлу годину у коме стоји процена ове организације да је у 2021. години у бањи боравило 180.000 туриста који су остварили преко 830.000 ноћења. Како је појашњено Сокобања је у тој години остварила око 10 одсто српског промета у домаћем туризму.

Представници народа су се позитивно изјаснили о извештајима о раду у прошлој години више установа чији је оснивач локална самоуправа, као што су Центар за социјални рад, Народна библиотека „Стеван Сремац“, Спортско-рекреативни центар „Подина”.

У извештају Центра за социјални рад се истиче да недостају хранитељске породице са територије општине Сокобања и да је у прошлој години неку врсту социјалне помоћи примало 3.000 особа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + one =