Turnir stoni tenis

Одржан први Мићин турнир: Најбољи Новак и Ратко

Друштво Спорт

Да не заборављају свог суграђанина Миодрага Мићу Илића, који је оставио значајан траг у локалном спорту, Сокобањци су показали и овог викенда организујући први меморијални стонотениски турнир њему у част. Свечаном отварању присуствовала је и Мићина породица, супруга Соња и синови Јовица и Никола, који су Спортском савезу општине Сокобања помогли у организацији турнира. Било је 46 учесника, подељених у категорије сениора и пионира до 14 година.

– Мића, који нас је прошле године нажалост напустио, оставио је дубок и неизбрисив траг у нашем граду у различитим сегментима спорта. Поред Мићиних синова помоћ око самог организационог дела турнира су нам пружили и чланови Стонотениског клуба Озрен. За најбоље смо обезбедили пехаре, медаље и дипломе, а уз помоћ Спортско-рекреативног центра обезбеђене су и мајице за све учеснике – рекао је Александар Фабијан, председник Спортског савеза општине.

Turnir stoni tenis

Осим што су учествовали у првом меморијалном турниру у част свог оца, Никола и Јовица Илић настављају Мићиним стопама када је реч о доприносу локалном спорту.

– Можда тренутно не у мери у којој је он био упућен, али смо брат и ја активни чланови Стонотениског клуба Озрен. Поред тога, ја радим и у Спортском центру. Тако да смо у сваком сегменту укључени што се спорта тиче. Брат Јовица такође тренира дуго година стони тенис, а поред тога бавимо се и другим спортовима – каже Никола.

Најбољи Новак и Ратко 

У категорији сениора на турниру је учествовало 36 такмичара, а у категорији јуниора њих 10. Поред Сокобањаца, било је и стонотенисера из Аранђеловца, Ниша, Новог Сада и Житковца. Гост турнира био је секретар стонотениског савеза централне Србије, Алексинчанин Јован Живић.
Када је реч о сениорима први је Ратко Марковић, другопласирани Лазар Марковић, а трећи Иван Богдановић.

– Конкуренција је после у четврт финалу кренула да буде јака и то су били већ озбиљнији и квалитетнији мечеви, где су били виђени лепи поени и било је потребно да се добро одигра да би се победило и прошло даље. Што се тиче организације и турнира и учесника све је било на високом нивоу – каже првопласирани Ратко, Сокобањац који живи у Београду.

Turnir stoni tenis

У категорији пионира прво место заузео је Новак Николић, друго Филип Живуловић, а треће Урош Бранковић.

– Моји утисци о турниру и игри су одлични. Било је мало тешко да би се стигло до полуфинала, али ето на крају сам успео да се изборим за прво место – каже Новак Николић који, након фудбала, стони тенис тренира три и по године и чак размишља о професионалном бављењу овим спортом.

По речима организатора, у плану је да се овај меморијал одржава и наредних година и да се једном годишње окупе сви љубитељи спорта и стоног тениса како би одали почаст Миодрагу Мићи Илићу.

Turnir stoni tenis

Ко је био Миодраг Мића Илић? 

Миодраг Илић је рођен 21. априла 1963. године у Сокобањи, тачније Белом Потоку. Био је подручни судија, секретар судијске организације, делегат окружне лиге, референт за спорт у Организацији за туризам, културу и спорт и радник Јавне установе Спортско-рекреативни центар Подина Сокобања.

Био је један од иницијатора идеје да се поново врати у активан рад Општински фудбалски савез Сокобање, а од поновног формирања савеза био је технички секретар и истовремено делегат, оснивач и такмичар општинске лиге.

Учествовао је у оснивању Спортског савеза општине Сокобања и био његов генерални секретар. Радио је на зачетку и одржавању Сеоске олимпијаде, био је творац Ноћног турнира у Сокобањи и учествовао је у свим сегментима сокобањског спорта.

Можда и највећи траг оставио је у стоном тенису. Од 2000-тих је био члан стонотениског клуба. Оформио је и организовао стонотениску лигу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =