„Закасотинаˮ насмејала сокобањску публику: На „Врелуˮ око хиљаду људи

Друштво Култура

Монодрама „Закасотинаˮ у извођењу глумца Драгана Боже Маријановића испунила је синоћ партер велике сцене Летње позорнице „Врелоˮ. Карактеристичан хумор, јужњачки акценат и енергична игра својствена врањанском глумцу изазвали су салве смеха и добре забаве код посетилаца. Овај Маријановићев комад, на неки начин био је увертира у Бањско културно лето које ће трајати до почетка септембра.

– Драго ми је да је моја представа отворила Културно лето. Ако се по јутру дан познаје то значи да ће бити посећено лето, и верујем да хоће заиста. Први пут сам у овом простору, тако да је премијерно извођење за мене у овом амбијенту. Прелепа је сцена и предивна је атмосфера. Публика већ стандардно јако добра, вероватно је и знала шта да очекује. Било је пуно смеха, тако да сам пун утисака. Заиста сам уживао, а негде довољно имам искуства да знам када ја тако добро уживам, да је уживала и публика. То је заједничко задовољство и та енергија – истакао је глумац.

Ово је трећа Маријановићева изведба у Сокобањи, а претходно га је овдашња публика гледала у представама „Грујаˮ и „Вај Фајˮ. По свему судећи, на сокобањској позоришној сцени играће и у будућности, а најављује да ће у Сокобању доћи и као гост.

– Очигледно, општина Сокобања и Културни центар Сокобања направили су, као и сваке године, заиста квалитетан програм. Сокобања је озбиљна бања, долази пуно људи и она заслужује овако један богат културни програм. Позивам публику да прати сва дешавања овде код вас у бањи, а и ја ћу да се потрудим да дођем као гост па да испратим нешто од тог квалитетног програма – поручује Маријановић.

 

Добру сарадњу Културног центра и глумца потврђују и речи директорке Далиборке Стевановић, која је након синоћне изведбе истакла да је Маријановић драги гост у Сокобањи и увек омиљен код сокобањсаке публике.

– Мислим да је било преко 1000 посетилаца на Летњој позорници који су дошли да се смеју заједно са Божом Маријановићем у овој монодрами. Заиста једна предивна атмосфера, и ето Бањско културно лето започело је једном оваквом представом и надам се да ће овако и да се настави до краја лета – додала је директорка.

Након ове монодраме, програм Бањског културног лета наставља се концертом Лене Ковачевић, која ће наступити у четвртак, 11. јула, на Летњој позорници „Врелоˮ од 21 час. И у овом музичком догађају публика ће уживати бесплатно.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =