Одржана Свечана академија поводом дана СШ „Бранислав Нушић”

Друштво

Средња школа „Бранислав Нушић” протеклог петка Свечаном академијом у сали биоскопа „Моравица” обележила је свој 61. рођендан. Ученицима, професорима и гостима на почетку свечане академије обратила се директорка Ана Милићевић.

− Ову прилику искористила бих да свима вама честитам Дан школе. Ученицима да поручим да остану доследни у оном што раде, да буду спремни да науче много у школи и то не само академска, већ и знања која ће им омогућити да се лакше крећу кроз своју будућност. Желим да честитам Дан школе својим колегама, наставницима и свим запосленим у школи јер они су она спона без које школа не може да постоји. Знам да није лако бити наставник данас и ја им честитам на сваком уложеном труду и на свему ономе што су постигли радећи са својим ђацима. Такође, желим да честитам и нашим колегама у пензији и надам се да смо испунили њихова очекивања. Дан школе честитам и читавој заједници, јер Сокобања има једну средњу школу и сви ми смо и директно и индиректно везани за њу и она не би могла да постигне ни део свега да није било подршке те заједнице − рекла је Милићевић.

Директорка је доделила књиге ученицима Средње школе „Бранислав Нушић” који су постигли најбоље резултате у току претходне школске године. Након тога одржана је приреба коју су ученици поводом рођендана сокобањске средње школе, припремили са својим професорима.

Гимназија „Бранислав Нушић” почела је са радом 1. септембра 1962. године. Прва генерација ученика похађала је наставу у старој згради основне школе задужбини митрополита Михаила. Оно што је било специфично је да се ишло у чак три смене, због недостатка простора. Часови су били скраћени, као и одмори, а последњи час се завршавао у десет сати увече.

У сталној жељи за напретком, школа је стасавала у установу од важности, не само за Сокобању,већ и за читаву југоисточну Србију, трансформишући и мењајући се у складу са потребама. То је данас модерна образовно-васпитна установа, која образује ученикеу различитим областима рада, установа која доказује своју вредност, свакодневним активностима и дугогодишњим трајањем.

Дан ове образовне установе, осми октобар је иначе датум рођења нашег чувеног комедиографа чије име сокобањска средња школа носи. Занимљиво је да је то једина средња школа у Србији а некада и у старој Југославији која носи име Бранислав Нушић. Постоји неколико основних школа али једино је сокобањска средња школа која носи његово име.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − seven =