Za dan škole nastavnici poklonili učenicima predstavu

Kultura

U okviru obeležavanja dana Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, školski kolektiv poklonio je učencima starijih razreda predstavu iznenađenja. Na ideju nastavnice srpskog jezika Marije Milenković, koja je i režirala predstavu, dvadeset nastavnika prethodnih mesec dana u strogoj tajnosti, da učenici ne saznaju, pripremalo je predstavu „Lajanje na zvezde” adaptaciju istoimenog filma Zdravka Šotre, koju je uradila Mirijana Milenković, nastavnica srpskog jezika u penziji, dok je za izradu scenografije bila zadužena Marijana Petrović nastavnica likovne kulture.

– Naš cilj je bio da se približimo deci i da im pokažemo da su nam jasne njihove potrebe i da smo na istom zadatku a to je jačanje obrazovne i vaspitne uloge škole – rekla je Tanja Nikolić, nastavnica engleskog jezika.

Milena Mijalković školski pedagog, kaže da su nastavnici imali tremu ali da su pokazali hrabrost i izašli na scenu. Naravno, predstava je posebno bila interesantna učenicima, koji su imali jedinstvenu priliku da svoje nastavnike vide na pozornici u ulozi učenika.

Osnovna škola „Mitropolit Mihailo”, danas je proslavila svoj 184. rođendan. Osnovana je daleke, 1834 godine, a od 2003. godine nosi ime jednog od najobrazovanijih ljudi svog vremena Mitropolita Mihaila koji je bio đak prve generacije sokobanjske osnovne škole, rekla je u svom obraćanju učenicima i nastavnicima Tanja Gligorijević, direktorka škole.

Nakon uvodne reči, održana je video prezentacija svih aktivnosti i postignuća učenika i nastavnika u prethodnom periodu.

1 thought on “Za dan škole nastavnici poklonili učenicima predstavu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + twelve =