Водоснабдевање: Најављени радови за добијање нових количина воде

Друштво

Ових дана су кренули и радови на изградњи резервоара и репарацији бушотине на Лептерији којима ће се, према мишљењу стручњака, добити додатних 7 до 8 литара по секунди за сокобањски водосистем. Ту информацију су нам потврдили људи из ЈКП „Напредакˮ, али у разговору и први човек локалне самоуправе др Миодраг Николић.

Он напомиње да је то веома важно у оним пиковима потрошње када је Сокобањи најнеопходније, а то су август, септембар, октобар и део новембра.

‒ Не само на Лептерији. Крећемо и са радовима и на дуго најављиваној бушотини поред Аква парка, где ћемо нашу геотермалну воду од 22 степена користити за потребе ове установе. Сав вишак воде које тренутно има ту, око 5 литра, ће бити коришћен за водоснабдевање Сокобање у моменту када то Аква парку не буде потребно. Наравно, након обраде савременом технологијом и пречишћавањем воде ‒ каже председник Николић.

Становници Сокобање и њени гости, нарочито у сезони, имају проблема са водоснабдевањем, па ове најављене активности ако не реше у потпуности проблем допринеће сигурно његовом ублажавању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eight =