Vodosnabdevanje: Najavljeni radovi za dobijanje novih količina vode

Društvo

Ovih dana su krenuli i radovi na izgradnji rezervoara i reparaciji bušotine na Lepteriji kojima će se, prema mišljenju stručnjaka, dobiti dodatnih 7 do 8 litara po sekundi za sokobanjski vodosistem. Tu informaciju su nam potvrdili ljudi iz JKP „Napredakˮ, ali u razgovoru i prvi čovek lokalne samouprave dr Miodrag Nikolić.

On napominje da je to veoma važno u onim pikovima potrošnje kada je Sokobanji najneophodnije, a to su avgust, septembar, oktobar i deo novembra.

‒ Ne samo na Lepteriji. Krećemo i sa radovima i na dugo najavljivanoj bušotini pored Akva parka, gde ćemo našu geotermalnu vodu od 22 stepena koristiti za potrebe ove ustanove. Sav višak vode koje trenutno ima tu, oko 5 litra, će biti korišćen za vodosnabdevanje Sokobanje u momentu kada to Akva parku ne bude potrebno. Naravno, nakon obrade savremenom tehnologijom i prečišćavanjem vode ‒ kaže predsednik Nikolić.

Stanovnici Sokobanje i njeni gosti, naročito u sezoni, imaju problema sa vodosnabdevanjem, pa ove najavljene aktivnosti ako ne reše u potpunosti problem doprineće sigurno njegovom ublažavanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 4 =