Викенд туризам у Сокобањи

Друштво Туризам

Последњих неколико година домаћи туристи се све чешће одлучују да проведу викенд у Сокобањи. Дешавало се да у марту и априлу субота и недеља често личе на летње дане, када су шеталиште, паркови и излетишта препуни туриста. Гостију током викенда има и у зимским месецима.

Љубинко Миленковић, директор Туристичке оранизације Сокобања (ТОСБ), сматра да разлог томе није само коришћење субвенционисаних ваучера, већ и подизање квалитета понуде у Сокобањи на виши ниво, чему ће у наредном периоду допринети и новоотворени хотел „Сунце”. Како сазнајемо, овај хотел високе категорије букиран је одлично и током овог месеца а посебно у дане празника – Дан државности Србије-Сретење. Поред тога букирани су и многи смештајни капацитети у домаћој радиности, који раде преко целе године.

Миленковић истиче да на већу посећеност утиче и тражња туриста, који  су променили навике и сада су жељни активног одмора. Сокобања представља комплетну континенталну туристичку дестинацију, која има предивне планине, два језера, реку и најдужу традицију у организованом туризму.

− Сва излетишта су буквално на дохват руке, до најближе планине туриста стиже за 45 минута, или пет минута колима и за тако кратко време од 400 метара надморске висине, на колико се налази бања, уздигне се до 800, 900 или 1000 метара, што изузетно погодује људском организму и ако то урадите зими то је сасвим другачији доживљај. А онда кад то завршите, можете да једете домаћу храну у неком од сјајних сокобањских ресторана а онда одете у неки спа центар да се релаксирате. Шта  ће вам бољи провод и боља забава од ове коју Сокобања нуди, а на само је сат и по, два или три од највећих градских центара у нашој земљи − казао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =