Предшколска установа „Буцко” обележила „Дечју недељу”

Друштво

Предшколска установа „Буцко” разним активностима обележила је и ове године „Дечју недељу” манифестацију која у фокус ставља промоцију и заштиту дечјих права бавећи се најатуелнијим темама и стварајући најмлађима прилику да учествују у друштвеном животу у складу са њиховим узрастом, жељама и омогућностима.

Последњег дана обележавања ове манифестације „Буцкићи” су са својим васпитачима у оквиру завршне активности под називом „Срце за вас од нас” израдили срца од разних материјала и поделили их запосленима по јавним и приватним предузећима. Предшколци су посетили Основну школу „Митрополит Михаило”, а остале групе Дом здравља, Општину, Полицијску станицу, пошту и ЈКП „Напредак”.

Најмлађи сокобањчани су у оквиру Дечје недеље посетили и Спортско-рекреативни центар Подина и библиотеку „Стеван Сремац”.

На нашим просторима Дечја недеља се обележава од 1934. године, и од тада се мења и развија прилагођавајући своје програмске циљеве стварним потребама и проблемима деце. Од 1987. године је на предлог организације Пријатељи деце Србије уведена у закон о друштвеној бризи о деци. Основни документ за планирање и реализацију активности у току Дечије недеље је Конвенција о правима детета Уједињених нација усвојена 1989. године.

У реализацији активности Дечије недеље на националном и локалном нивоу учествују многобројне владине институције, удружења грађана, као и угледни појединци посвећени деци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + nineteen =