КУД „Соко” угостио КУД „Подарешани млади” из Македоније

Друштво Култура

КУД „Соко” Сокобања за викенд је угостио КУД „Подарешани млади” из Подареша, Радовиш, Македонија. Најбољи ансамбли ових културно-уметничких друштава имали су заједнички концерт у петак увече, у амфитеатру Завичајног музеја у Сокобањи, где су се, многобројној публици, представили играма из Македоније и Србије. Дружење је настављено сутрадан на једном од наших најлепших излетишта, Калиновици. Гости су у недељу испраћени кући у Македонију, пуни позитивних утисака и задовољни гостопримством.

‒ Имали смо заједнички концерт, излазак у дискотеку где смо се дружили до јутарњих часова. Следећи дан смо организовали заједнички ручак за скоро 70 чланова њиховог и нашег друштва, где смо уживали и дружили се до касно у ноћ. Гости су испраћени у недељу, препуни позитивних утисака и успомена. Ово је почетак још једног лепог пријатељства, али и ширење мреже пријатељства и сигурних наступа у иностранству, тако да следеће године имамо већ уговорене наступе у Бугарској (Вршец и Сунчев брег), Босни и Херцеговини (Сарајево) и Македонији (Подареш, Радовиш) ‒ каже Славољуб Ћирковић, председник КУД „Соко”.

КУД „Соко” се прошлог четвртка вратио са турнеје у Бугарској, где су учествовали на фестивалу „Фолклорне нијансе” у Китену, али су то искористили и за одмор и дружење на мору.

Већ у суботу, КУД „Соко” путује у Крагујевац на фестивал, а у недељу дочекује четири друштва из Бугарске, са којима ће имати заједнички концерт у амфитеатру Завичајног музеја.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =