Велики успех младих сокобањских фудбалера из клуба „Озрен 2018”

Друштво Спорт

Млади и талентовани фудбалери из Спортског удружења фудбала „Озрен 2018” били су од 25. до 28. октобра гости Школског центра у Крању, где су отпочели своје такмичарске активности и одмах остварили велики успех. Овом приликом савладали су тим школског центра у Крању резултатом 6:3. Голове су дали Стефан Живановић (три поготка ), Ален Еминовић (два поготка), и Ђорђе Најдић (један погодак). Тим клуба „Озрен 2018” поред наведених играча чинили су и: Стефан Миленковски, Душан Милојковић, Илија Ристић, Павле Димитријевић и Виктор Ђекић.

Председник скупштине удружења „Озрен 2018” Милорад Гавриловић који је организовао ово гостовање и све време био уз фудбалере, с поносом истиче убедљивост победе над словеначким тимом, узимајући у обзир то што клуб Школског центра у Крању има високи ранг у држави − 2. место у лиги школских тимова.

− Словеначки тим је заиста успешан, високо рангиран и био је изазов савладати их, али су сокобањски фудбалери показали своје умеће и однели убедљиву победу. Из Словеније смо се вратили пуни лепих утисака, не само због победе, већ и због тога што смо током боравка промовисали спорт, али и на добар начин повезали спорт и образовање. Наши фудбалери су, поред Крања, обишли и Блед и Порторож, присуствовали школским часовима и презентацији Школског центра, посетили тамошњи студентски дом, стекли нова пријатељства. Тиме је ово путовање добило и значајан едукативни карактер − напомиње Гавриловић.

Путовање су својим донацијама финансијски помогли чланови Удружења грађана „Бањско преображење”,чиме се наставља мисија удружења и континуитет улагања у младе људе из Сокобање, а све у циљу њиховог усавршавања и окретања правим вредностима. Помоћ у донирању опреме пружили су Спортско-рекреативни центар, као и Спортски савез општине Сокобања, на чему им је управа клуба Озрен 2018 посебно захвална.

− У наредном периоду очекујемо посету фудбалера школског центра из Крања и радујемо се прилици да будемо добри домаћини. Али, највише нас радује то што смо успоставили мост пријатељства између Сокобање и Словеније − закључује Гавриловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + seventeen =