Veliki uspeh mladih sokobanjskih fudbalera iz kluba „Ozren 2018”

Društvo Sport

Mladi i talentovani fudbaleri iz Sportskog udruženja fudbala „Ozren 2018” bili su od 25. do 28. oktobra gosti Školskog centra u Kranju, gde su otpočeli svoje takmičarske aktivnosti i odmah ostvarili veliki uspeh. Ovom prilikom savladali su tim školskog centra u Kranju rezultatom 6:3. Golove su dali Stefan Živanović (tri pogotka ), Alen Eminović (dva pogotka), i Đorđe Najdić (jedan pogodak). Tim kluba „Ozren 2018” pored navedenih igrača činili su i: Stefan Milenkovski, Dušan Milojković, Ilija Ristić, Pavle Dimitrijević i Viktor Đekić.

Predsednik skupštine udruženja „Ozren 2018” Milorad Gavrilović koji je organizovao ovo gostovanje i sve vreme bio uz fudbalere, s ponosom ističe ubedljivost pobede nad slovenačkim timom, uzimajući u obzir to što klub Školskog centra u Kranju ima visoki rang u državi − 2. mesto u ligi školskih timova.

− Slovenački tim je zaista uspešan, visoko rangiran i bio je izazov savladati ih, ali su sokobanjski fudbaleri pokazali svoje umeće i odneli ubedljivu pobedu. Iz Slovenije smo se vratili puni lepih utisaka, ne samo zbog pobede, već i zbog toga što smo tokom boravka promovisali sport, ali i na dobar način povezali sport i obrazovanje. Naši fudbaleri su, pored Kranja, obišli i Bled i Portorož, prisustvovali školskim časovima i prezentaciji Školskog centra, posetili tamošnji studentski dom, stekli nova prijateljstva. Time je ovo putovanje dobilo i značajan edukativni karakter − napominje Gavrilović.

Putovanje su svojim donacijama finansijski pomogli članovi Udruženja građana „Banjsko preobraženje”,čime se nastavlja misija udruženja i kontinuitet ulaganja u mlade ljude iz Sokobanje, a sve u cilju njihovog usavršavanja i okretanja pravim vrednostima. Pomoć u doniranju opreme pružili su Sportsko-rekreativni centar, kao i Sportski savez opštine Sokobanja, na čemu im je uprava kluba Ozren 2018 posebno zahvalna.

− U narednom periodu očekujemo posetu fudbalera školskog centra iz Kranja i radujemo se prilici da budemo dobri domaćini. Ali, najviše nas raduje to što smo uspostavili most prijateljstva između Sokobanje i Slovenije − zaključuje Gavrilović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 5 =