Додељена признања најбољима за септембар и свеукупним победницима у акцији „Бирамо најбоље”

Друштво Туризам

Доделом признања најбољима у туризму у Сокобањи за ову годину, јуче је и званично завршена акција „Бирамо најбоље”. Већ по традицији, најпре су признања у девет категорија добили најбољи за месец септембар.

Најбоља туристичка агенција претходног месеца била је Т.А. „Палма”, најбољи станодавац: апартмани „Делфин”, најбољи угоститељски објекат пицерија „La Famiglia”. За најлепше двориште у току месеца септембра али и читаве године, проглашено је двориште Лидије Маринковић. Најбољи угоститељски радник је Владица Крстић, а гост Бранка Гајић. Најбољи предузетник: занатска радња „Мандрола”, док је сеоско туристико домаћинство Бобана Благојевића, проглашено за најбоље у месецу септембру. Два признања јуче су додељена и Средњој школи „Бранислав Нушић” као Удружењу које доприноси развоју туризма и то за месец септембар али и као свеукупни овогодишњи победник. Признање је додељено Ани Милићевић, директорки ове образовне установе.

“Бирамо најбоље” за месец септембар

− Пре свега велико хвала Туристичкој организацији Сокобања јер је препознала оно што сокобањска средња школа ради, пре свега у области туризма и угоститељства и наш допринос развоју туризма. Међу добиорницима осталих награда је доста наших ученика и то је једно од мерила да смо остварили наш циљ а он је увек био да поред образовања кадрова у оном теоријском смислу које носе наставни планови и програми, будемо део заједнице и допринесемо ономе што Сокобању дичи а то су манифестације и пре свега добра услуга и веома ми је драго да сам на челу институције која школује кадар који је носиоц туристичке понуде у Сокобањи − истакла је Милићевић.

За најбољу туристичку агенцију у овој години проглашена је Т.А „Моги турс”, најбољи станодавац је власник виле „Вортекс” а најбољи угоститељски објекат Кафе бар „Гарден”. Најбољи угоститељски или туристички радник Марко Радисављевић, а гост Жаклина Туфанић. Најбољи предузетник је „Адонис д.о.о.”, а најбоље туристичко домаћинство С.Т.Д. Илић, Блендија.

Директор Туристичке организације Сокобања Љубинко Миленковић, каже да је комисија која бира најбоље ове године одрадила сјајан посао и изабрала најбоље од најбољих а да је конкуренција била веома јака.

− Било је доста пријава ове године, пре свега од од туриста који су били задовољни, не само услугом него и амбијентом. Конкуренција је била жетока у свим категоријама а посебно у категоријама удружење или појединац који доприносе развоју туризма, најбољи станодавац и угоститељски објекат. Ово су стварно и појединци, организације и удружења који дају велики допринос развоју туризма у Сокобањи. Камо среће да је мало више оваквих представника и носилаца, туристичке понуде у Сокобањи, где би нам био крај − рекао је он.

Миленковић је додао да велику захвалност упућујем овим људима који се труде да свој посао обављају пре свега професионално али да сваке године иновирају своје услуге и свој производ који је из године у годину и бољи и атркативнији и доприноси већем броју боравка и ноћења у Сокобањи.

− Не само да им захваљујем у име Туристиче организације Сокобања и читаве туристичке Сокобање већ им у име свих нас овде желим пуно успеха у раду јер од тога зависи наша туристичка будућност. − истако је на крају Миленковић.

Туристичка организација Сокобања је за свеукупне победнике организовала студијско путовање, које је подразумевало обилазак централне и југозападне Србије. Програм путовања обухватио је обилазак манастира Жича, тврђаве Маглич, манастира Студеница, цркве Св. Петра и Павла и старе чаршије у Новом Пазару, манастира Сопоћани, музеја у Рашкој као и других атрактивности у близини Новог Пазара.

На насловној страни: Свеукупни добитници признања “Бирамо најбоље”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =