Ватрогасци демонстрилали умеће и показали опремљеност јединице

Друштво

У оквиру обележавања Дана сектора за ванредне ситуације Ватрогасно-спасилачка јединица Сокобања, извела је у петак у просторијама Средње школе ,,Бранислав Нушић” јавно-показну вежбу, при чему су сви заинтересовани грађани имали прилику да виде начин рада ватрогасне јединице.

Саша Урошевић, командир ватрогасно-спасилачке јединице Сокобања, каже да припадници ове јединице сваког месеца изводе вежбе са циљем што бољег увежбавања, ефикаснијег реаговања и упознавања објеката на територији наше општине.

− Што се тиче конкретно ове јавно-показне вежбе, грађани су имали прилику да виде нашу опрему, возила и да се упознају са нашом јединицом. Одабрали смо да вежбу изведемо у школској кухињи са пет ватрогасаца-спацилаца, једним возилом, при чему користимо изолациони апарат за улазак у такав објекат − рекао је Урошевић.

Наш саговорник је додао то и да је сарадња са планинарским клубовима и добровољним ватрогасним друштвом веома битна и позвао све људе добре воље, који желе, да се учлане у добровољно друштво јер би то ватрогасцима било од велике помоћи.

Дан сектора за ванредне ситуације, током претходне недеље обележен је широм наше земље, а грађани су били у прилици да се друже са припадницима овог сектора, посматрањем тактичко-техничких зборова, јавно-показних вежби ватрогасно-спасилачких јединица, али и да се едукују о поступању и препорукама у области заштите и спасавања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − four =