Sokobanja

Формирана комисија за расподелу пакета најугроженијима

Друштво

У циљу предузимања оперативних мера на спречавању ширења вируса Ковид-19 на територији општине Сокобања, Штаб за ванредне ситуације општине Сокобања, на телефонској седници одржаној данас донео је одлуку да се формира комисија за расподелу пакета.

За чланове комисије одређени су Фрида Ђорђевић, представник Центра за социјални рад, Милица Миленковић, представник Црвеног крста Сокобања, Иван Тодоровић и Александар Фабијан као представници општине Сокобања и још по један члан за сваку месну заједницу понаособ. Тај члан ће бити повереник месне заједнице, односно његов заменик или лице које које одреди повереник месне заједнице, у циљу сузбијања негативних последица на становништво изазваних ширењем вируса Ковид-19.

Задатак комисије је да најпре сачини спискове лица којима ће бити расподељени пакети. Најпре пензионерима чија пензија износи 18 хиљада динара или мање док ће преостали пакети бити подељени егзистенцијално угроженим, незапосленим лицима, самохраним родитељима, породицама са ниским примањима и више од троје деце и избеглицама и интерно расељеним лицима с тим што у случају да у једном домаћинству има више лица која испуњавају напред наведене критеријуме право на пакет има само једно лице.
Списковима из ове тачке неће бити обухваћена лица која су примаоци социјалне помоћи, будући да ће овим лицима бити подељени пакети прибављени од стране Црвеног крста. Задатак комисије је, да након што начини спискове лица којима ће бити расподељени пакети, организује и изврши расподелу пакета.

Sokobanja

Такође, налаже се јавним установама и јавним предузећима чији је оснивач општина Сокобања да, по потреби, комисији формираној закључком Штаба за ванредне ситуације општине Сокобања ставе на располагање све своје капацитете, а посебно у виду људства и превозних средстава.

Све донације правних и физичких лица чија је намена сузбијања негативних економских последица уплаћиваће се на рачун број 840-744151843-84, текући добровољни трансфери од физичких и правних лица у корист нивоа, позив на број одобрења 10-094, по моделу 97.

На донације неће се примењивати Правилник о донацијама и хуманитарној помоћи и о намени и коришћењу истих одлучиваће Штаб за ванредне ситуације општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fifteen =