Сокобања погодна за спортске кампове

Друштво

У оквиру Интернационалног летњег одбојкашког кампа Вање Грбића, који се реализује у Сокобањи до 28. јула, са полазницима, поред великог броја тренера, раде и стручњаци из других области. Један од њих је и ортопедски хирург, доцент Душко Спасовски, који врши моторичка и спортско-ортопедска тестирања у оквиру кампа.

Спасовски истиче да сваки полазник кампа на основу одрађених моторичких мерења добије и комплетну батерију одрађених тестова. Анализира се начин како се неко креће, стоји, хода и испитују се дужине мишића и покретљивости зглобова, а затим се сви ти подаци убацују у рачунар при чему се користи посебан алгоритам који израчунава параметре за сваки мишић посебно, што онда користи тренеру.

‒ Након завршетка једне смене полазници поред одбојкашке технике коју су овде увежбали, и успомена које собом носе, добију и резултате одбојкашке анализе од стране врхунских стручњака, односно, шта треба кориговати и поправити. На основу резултата свих наших тестирања тренери могу то дете лакше и прецизније тренирати ‒ каже Спасовски.

Наш саговорник истиче да су услови у Сокобањи фантастични и за боравак, тренирање као и за тестирање деце, да имају довољно простора и времена тако да се тотално могу посветити полазницима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 2 =