Вакцинација без заказивања

Друштво Здравље

Од данас у читавој Србији грађани се могу вакцинисати Фајзер вакцином без заказивања термина. Од сутра 22. априла биће омогућена и имунизација Спутњик вакцином. Вакцинација ће бити могућа само за држављане Републике Србије као и за стране држављане са сталном пријавом боравка.

У акцију су укључене и све локалне самоуправе, а Влада Републике Србије односно Министарство државне управе и локалне самоуправе, одлучило се за овакав потез јер је пандемија још увек у порасту а имунизација становништва показала се као најефикасније средство у сузбијању епидемије и заштити здравља становништва.

Како сазнајемо од др Милена Крстић, координаторке за имунизацију, у сокобањском Дому здравља за све заинтересоване има Фајзер вакцине а сутра ће бити допремљена и Спутњик вакцина и обе ће моћи да приме и они мештани који немају заказан термин. Тренутно нема кинеске вакцине Синофарм јер су све дозе уторшене али ће и она у наш Дом здравља стићи за десет дана.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији општине Сокобања дато је око 6.700 доза вакцине и то првих 3.700 а других доза 3.000. Ревакцинација се и даље обавља на постојећем пункту и то од 8 до 15 часова док се од 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + twenty =