„Чисто и сигурно” у Сокобањи

Друштво Туризам

Туристичким радницима у Сокобањи од данас до почетка наредне недеље у оквиру програма „Чисто и сигурно” биће уручена донација Европске уније у виду средстaва за дезинфекцију простора и опреме. На овај начин EУ је наставила да помаже сектору туризма који се избијањем пандемије ковид-19 суочио са многим изазовима и претрпео губитке.

‒ Нашој општини веома значи што је ЕУ је наставила да помаже туристички сектор .Оно што је сада актуелно а почело је 2019. године је пројекат „ЕУ за Тебе – за културно наслеђе и туризам” у оквиру кога се ЕУ 2020.године определила да помогне развој туризма у источној и југоисточној Србији и за то је определила милион евра.Од тога је у Сокобањи 19 станодаваца добило у просеку по милион динара. Данас, у оквиру програма „Чисто и сигурно” општина Сокобања је добила средства за дезинфекцију простора и опреме која ће помоћи нашим туристичким радницима да се лакше изборе са прописаним епидемијским мерама а туристима ће омогућити безбедан боравак у нашем месту ‒ каже Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања (ТОСБ) каже да се велики број регистрованих станодаваца пријавио за ову донацију, као и даће им опрема остати у трајном власништву.

‒ Приватни станодавци заиста поштују све мере и препоруке Владе Републике Србије на сузбијању пандемије ковид-19 и сви туристи који дођу ове године у Сокобању биће у безбедном и чистом смештају што је веома битно . У прилог томе говори и чињеница да је прошле године у јулу и августу Сокобања била најпосећенија туристичка дестинаци у нашој земљи. Имала је изузетно висок туристички промет а ако погледате податке Дома здравља у Сокобањи у августу месецу није било ни једног новозараженоа то је резултат поштовања епидемиолошких мера јер су приватни станодавци у Сокобањи веома озбиљни носиоци туристичке понуде. Поред тога Сокобања има тако диверзификовану туристичку понуду која је огледана у великом броју излетишта па туристи бораве током дана и на отвореном а идеална је и за постковид пацијенте. Тако да очекујем једну сјајну туристичку сезону и без неких већих проблема када је у питању пандемија вируса ‒ рекао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 4 =