Uz pomoć Evropske unije, 880 hiljada evra za poboljšanje vodosnabdevanja

Društvo

Problem vodosnabdevanja u Sokobanji je bio nerešiva enigma za mnoge lokalne vlasti u prethodnom periodu. Duži niz godina Sokobanja se suočava sa nestašicom vode u letnjem periodu kada se broj stanovnika, a samim tim i korisnika vode, udvostruči. Aktuelna lokalna vlast je u protekle dve godine uložila 52 milona dinara za zamenu azbestno-cementnih cevi.

Kako saznajemo od Isidora Krstića, predsednika opštine Sokobanja, u narednom periodu biće uloženo oko 880 hiljada evra za rešavanje ovog problema. Od pomenute sume, 748 hiljada evra će biti finansirano iz fondova Evropske unije.

‒ U okviru EU PRO programa podrške Evropske unije, dobili smo ova sredstva kojima ćemo izvršiti rekonstrukciju fabrike za preradu vode u naselju ‘Carina’, a nastavićemo i sa zamenom azbestno-cementnih cevi u dužini od 2,7 kilomatera u ulicama oko mermernog šetališta jer su, po proceni JKP ‘Napredak’, u ovim ulicama najveći gubici ‒ kaže Isidor Krstić, predsednik opštine.

Kako saznajemo, u toku je procedura sprovođenja postupka javne nabavke, a početak radova očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 1 =