Уз помоћ Европске уније, 880 хиљада евра за побољшање водоснабдевања

Друштво

Проблем водоснабдевања у Сокобањи је био нерешива енигма за многе локалне власти у претходном периоду. Дужи низ година Сокобања се суочава са несташицом воде у летњем периоду када се број становника, а самим тим и корисника воде, удвостручи. Актуелна локална власт је у протекле две године уложила 52 милона динара за замену азбестно-цементних цеви.

Како сазнајемо од Исидора Крстића, председника општине Сокобања, у наредном периоду биће уложено око 880 хиљада евра за решавање овог проблема. Од поменуте суме, 748 хиљада евра ће бити финансирано из фондова Европске уније.

‒ У оквиру ЕУ ПРО програма подршке Европске уније, добили смо ова средства којима ћемо извршити реконструкцију фабрике за прераду воде у насељу ‘Царина’, а наставићемо и са заменом азбестно-цементних цеви у дужини од 2,7 киломатера у улицама око мермерног шеталишта јер су, по процени ЈКП ‘Напредак’, у овим улицама највећи губици ‒ каже Исидор Крстић, председник општине.

Како сазнајемо, у току је процедура спровођења поступка јавне набавке, а почетак радова очекује се у првој половини наредне године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 18 =