Промоција књиге „Бајке”

Култура

Данас је у Народној библиотеци „Стеван Сремац” одржана промоција књиге „Бајке” аутора Добриле Бике Ристић. Промоцији је присуствовала најмлађа и најслађа публика, ученици првог разреда Основне школе „Митрополит Михаило”.

Ова књига садржи десет бајки и изашла је из штампе још фебруара месеца, али ауторка каже да је заправо и заборавила на њу, све док је није позвала директорка сокобањске библиотеке Јасмина Илић Паљевић и предложила јој да одржи промоцију за ученике првог разреда основне школе. Добрила Ристић истиче да јој је ово најлепша промоција до сада.

‒ Деца су била изузетно заинтересована, коментарисала су бајке, изводила закључке и просто је невероватно колико зрело размишљају ‒ рекла је, између осталог, ауторка и додала да јој је срце након ове промоције препуно љубави.

‒ Сви ми живимо своју бајку, али како ће се она развијати и завршити, нико не зна осим Бога ‒ истакла је она.

О томе колико су се бајке допале малишанима сведочи и то што су књижевницу питали да ли ће написати још бајки. Добрила Ристић каже да је та позитивна енергија коју су малишани данас пренели на њу утицала на то да се она запита, није ли најбоље да у будућности настави да пише само за њих.

‒ Шта ће и како ће бити, време ће показати, али ова деца улепшала су ми не само дан него и живот ‒ додала је она.

Добрила Ристић је рођена 1953. године у Сокобањи. До сада је објавила два романа, шест путописних романа, две збирке песама, збирку песама за децу „Бела трешња”, два стиховна романа „Од љубави до суноврата” и „Лептерија и Жупан”, као и две збирке приповедака и прича „Утвара” и „Бег од зла”. Добитница је Високог интернационалног признања Академије „Иво Андрић” за књигу „Лептерија и Жупан”, као и Песничке хрисовуље за 2016. годину, коју додељује Српска духовна академија из Параћина за значајан допринос српској поезији, духовности и култури. Савез књижевника у отаџбини и расејању – Нови Сад доделио јој је Диплому за изузетан допринос у раду Савеза – највећи број објављених ауторских дела у 2015. години. Члан је Удружења књижевника Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 4 =