Sokobanja

Пакети помоћи за најугроженије на територији општине Сокобања

Друштво

Штаб за ванредне ситуације општине Сокобања, у циљу предузимања оперативних мера на спречавању ширења вируса Ковид-19 на територији општине Сокобања, данас је одржао ванредну телефонску седницу. Донета је одлука којом се Центру за социјални рад налаже да, ради помоћи најугроженијем делу становништва у Сокобањи као и пензионерима са најнижим примањима на територији општине, набави три хиљаде пакета. Пакете треба да сачињавају прехрамбени производи и средства за хигијену, а њихова укупна вредности требало би да износи три милиона динара.

Налажено је и ПУ „Буцко” да своје просторије стави на располагање Центру за социјални рад, у сврху смештаја, односно збрињавања деце без родитељског старања, а у складу са инструкцијом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Такође, наложено је свим правним лицима са територије општине Сокобања, чији је оснивач оппштина Сокобања, а која су применила меру коришћења колективног годишњег одмора, да по истеку истог, свој рад организују у складу са Уредбом о организовању рада послодаваца за време ванредног стања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 20 =