Usvojena odluka o izradi plana detaljne regulacije obilaznice u Sokobanji

Društvo

Na danas održanoj sednici skupštine opštine Sokobanja odbornici su usvojili odluku o izradi plana detaljne regulacije obilaznice u Sokobanji. Plan obuhvata 28 hektara koji se nalaze u katastarskoj opštini Sokobanja. Početak pomenute obilaznice bio bi kod Epsove benzinske stanice zatim preko poteza „Srednje brdo” iznad naselja „Carina” i, prema planu, bi se uključio na regionalni put Sokobanja-Boljevac kod firme „R5”.

Cilj izrade plana je stvaranje planskog osnova za izgradnju objekata, definisanje javnog građevinskog zemljišta i preciziranje pravila uređenja i pravila građenja za planiranu infrastrukturu, definisanje pravaca, koridora i kapaciteta za saobraćajnu, vodoprivrednu, komunalnu, energetsku, PTT i ostalu infrastrukturu. Rok za izradu plana je 12 meseci od dana zaključenja ugovora sa pravnim licem koje će izraditi plan.

Odbornici su usvojili i program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Sokobanja u okviru kog će određene parcele biti prodate a sredstva od prodaje biće usmerena za pomenutu izgradnju obilaznice kao i projekat uređenja korita reke „Moravice” koji je bio na dnevnom redu na nekoj od predhodnih sednica.
Razrešen je član školskog odbora SŠ „Branislav Nušić” Danijela Vasiljević, koja je podnela ostavku na tu funkciju, i na njeno mesto imenovana je Olivera Vučić.

Izmenama plana za postavljanje montažnih objekata i opreme doneta je odluka da se vlasnicima tezgi koje su postavljane u parku „Banjica” ponudi alternativna lokacija na prostoru parkinga nekadašnjeg AMSS, preko puta parka. Razlog za ovu promenu je trenutna rekonstrukcija parka „Banjica”.

Opštinski parlament je usvojio i odluke kojima je usklađen sa zakonom Poslovnik o radu skupštine.

Imenovana je izborna komisija za sprovođenje izbora za članove mesnih zajednica koju će činiti: Aleksandra Marković, diplomirani pravnik, presednik komisije, Bojana Ćirić,diplomirani pravnik, zamenik predsednika, Nikola Nikolić, Saša Stamenković, Milena Radenković Gaćeša i Milan Panić. Takođe imenovani su i članovi podkomisije koju će činiti: Mirjana Kokerić diplomirani pravnik, predsednik komisije, Maja Mihajlović, Dušica Stanković, Lela Mladenov, Marija Stanković Veljković i Jelena Janošević kao sekretar.

Odbornici Demokratske stranke nisu prisustvovali na današnjoj sednici skupštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 20 =