Усвојена одлука о изради плана детаљне регулације обилазнице у Сокобањи

Друштво

На данас одржаној седници скупштине општине Сокобања одборници су усвојили одлуку о изради плана детаљне регулације обилазнице у Сокобањи. План обухвата 28 хектара који се налазе у катастарској општини Сокобања. Почетак поменуте обилазнице био би код Епсове бензинске станице затим преко потеза „Средње брдо” изнад насеља „Царина” и, према плану, би се укључио на регионални пут Сокобања-Бољевац код фирме „Р5”.

Циљ израде плана је стварање планског основа за изградњу објеката, дефинисање јавног грађевинског земљишта и прецизирање правила уређења и правила грађења за планирану инфраструктуру, дефинисање праваца, коридора и капацитета за саобраћајну, водопривредну, комуналну, енергетску, ПТТ и осталу инфраструктуру. Рок за израду плана је 12 месеци од дана закључења уговора са правним лицем које ће израдити план.

Одборници су усвојили и програм отуђења грађевинског земљишта у јавној својини општине Сокобања у оквиру ког ће одређене парцеле бити продате а средства од продаје биће усмерена за поменуту изградњу обилазнице као и пројекат уређења корита реке „Моравице” који је био на дневном реду на некој од предходних седница.
Разрешен је члан школског одбора СШ „Бранислав Нушић” Данијела Васиљевић, која је поднела оставку на ту функцију, и на њено место именована је Оливера Вучић.

Изменама плана за постављање монтажних објеката и опреме донета је одлука да се власницима тезги које су постављане у парку „Бањица” понуди алтернативна локација на простору паркинга некадашњег АМСС, преко пута парка. Разлог за ову промену је тренутна реконструкција парка „Бањица”.

Општински парламент је усвојио и одлуке којима је усклађен са законом Пословник о раду скупштине.

Именована је изборна комисија за спровођење избора за чланове месних заједница коју ће чинити: Александра Марковић, дипломирани правник, преседник комисије, Бојана Ћирић,дипломирани правник, заменик председника, Никола Николић, Саша Стаменковић, Милена Раденковић Гаћеша и Милан Панић. Такође именовани су и чланови подкомисије коју ће чинити: Мирјана Кокерић дипломирани правник, председник комисије, Маја Михајловић, Душица Станковић, Лела Младенов, Марија Станковић Вељковић и Јелена Јаношевић као секретар.

Одборници Демократске странке нису присуствовали на данашњој седници скупштине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =