Vatrogasci

МУП расписао конкурс за ватрогасце

Друштво

Сви они који желе да се опробају као ватрогасци имају прилике да конкуришу код Министарства унутрашњих послова за обуку на којој ће бити уписано укупно 200 полазника. За основну обуку ватрогасно-спасилачких јединица кандидати се могу пријавити до уторка, 9. априла, а за потребе ватрогасно спасилачког одељења у Сокобањи на обуку ће бити примљена два кандидата.

Право учешћа на конкурс имају лица која су држављани Републике Србије и која најмање годину дана имају пребивалиште на територији општине Сокобања. Услов је и да немају мање од 19, а више од 30 година старости до дана закључења конкурса, а такође потребна је и диплома о завршеној средњој школи. Један од битних услова је да не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова, наводи се у саопштењу.

Кандидати који конкуришу треба да поседују и важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Ц” категорије. Лица која конкуришу треба да испуњавају посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базичномоторичке способности.

Како се наводи у конкурсу право учешћа има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Б” категорије, а није положило возачки испит „Ц“ категорије, уз обавезу да га положи у року од 1,5 године од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица.
Пријава на конкурс, са документацијом, подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата.

Текст и ближи услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − two =