Uspešno održana planinarska akcija „Slemen 2020”

Društvo

Mada su vremenske prilike ovih dana neuobičajene za ovo doba godine i temperature vazduha su prilično niske, zaljubljenike u planinarenje, protekle subote, vreme je ipak poslužilo, tako da je lokalna planinarska akcija „Slemen 2020” uspešno održana.

Planinarsku akciju organizovali su Mesna zajednica Milušinac i Planinarsko društvo „Oštra čuka”. Pored članova sokobanjskog planinarskog društva, u akciji su učestvovali i Planinarski klub „Železničar” iz Aleksinca i Planinarsko društvo „Vis” iz Lazarevca. Učesnici su prešli 14 kilometara i obišli vrh Slemena (1099 mnv) gde se nalazi spomenik posvećen partizanima, prozorac Bogova vrata, koji predstavlja retku prirodnu pojavu i interesantan speleološki fenomen, odnosno ostatak nekadašnje pećine za koju se smatra da se urušila i da je predstavljala jedan od ulaza u Milušinačku pećinu.

Planinari su obišli i izvor tople vode i prelepe vodopade. Nakon završetka akcije, MZ Milušinac organizovala je ručak za sve učesnike, a gosti iz Aleksinca i Lazarevca bili su veoma zadovoljni, kako prirodnim lepotama koje se nalaze u ataru sela Milušinac, tako i gostoprimstvom domaćina.

Fotografije preuzete sa Fejsbuk stranice Planinarskog društva „Oštra čuka”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 2 =