Успешно одржана планинарска акција „Слемен 2020”

Друштво

Мада су временске прилике ових дана неуобичајене за ово доба године и температуре ваздуха су прилично ниске, заљубљенике у планинарење, протекле суботе, време је ипак послужило, тако да је локална планинарска акција „Слемен 2020” успешно одржана.

Планинарску акцију организовали су Месна заједница Милушинац и Планинарско друштво „Оштра чука”. Поред чланова сокобањског планинарског друштва, у акцији су учествовали и Планинарски клуб „Железничар” из Алексинца и Планинарско друштво „Вис” из Лазаревца. Учесници су прешли 14 километара и обишли врх Слемена (1099 мнв) где се налази споменик посвећен партизанима, прозорац Богова врата, који представља ретку природну појаву и интересантан спелеолошки феномен, односно остатак некадашње пећине за коју се сматра да се урушила и да је представљала један од улаза у Милушиначку пећину.

Планинари су обишли и извор топле воде и прелепе водопаде. Након завршетка акције, МЗ Милушинац организовала је ручак за све учеснике, а гости из Алексинца и Лазаревца били су веома задовољни, како природним лепотама које се налазе у атару села Милушинац, тако и гостопримством домаћина.

Фотографије преузете са Фејсбук странице Планинарског друштва „Оштра чука”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 2 =