Успешно донаторско вече за помоћ Илији

Друштво

Да се Сокобањци лако могу ујединити у хуманости показује донаторско вече посвећено дечаку Илији Милосављевићу из Ресника који болује од аутизма. Поред окупљених грађана, значајан допринос догађају, одржаном протекле суботе, дали су музичари Марко и Наталија Пејчић, као и локални привредници који су обезбедили послужење. Ово је прво хуманитарно вече, које је у склопу пројекта „Сокобањци – Сокобањчанима” организовало Добротворно друштво „Сава”.

Фото: Оливера Денић

Учесницима добротворне вечери захвалила се и народна посланица Оливера Денић, изразивши наду да ће их бити још са циљем да се помогне што већем броју оних којима је помоћ потребна.

– Овде нема гостију и домаћина – сви су домаћини јер су окупљени око истог циља, а то је помоћ ономе коме је наша мала помоћ много потребна. Надам се да ћемо чешће организовати овакве племените догађаје за наше суграђане и суграђанке, а поготово децу, који су у некој врсти невоље, како здравствене, тако и друге. Невоље и болести не смеју да деле људе ни по пореклу, ни по годинама, ни полу, локацији, поготово не по неким небитним разликама – навела је Денићева у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Фото: Оливера Денић

Она се захвалила и свима који су допринели да се вече посвећено Илији успешно реализује.

Фото: Оливера Денић

– Захвалила бих се Добротворном друштву ‘Сава’, као и нашем професору клавира Марку Пејчићу и његовој дивној супрузи. Хвала и Драгољубу и Биљани из СБ кетеринга, као и Младену ‘Узор’ и хотелу ‘Моравица’, али и Николи Младеновићу и Милици (Божић Антић) и Саши Антић, што су препознали значај ове активности и несебично дали велики допринос организацији овог догађаја – истакла је народна посланица.

Она је подсетила и на финансијску подршку коју Општина Сокобања и држава пружају оболелима, али је додала да је и поред ње свака друга помоћ добродошла.

– Иако Општина Сокобања скупштинском одлуком помаже деци оболелој од ретких и малигних болести, па и Илији, а такође и Министарство за бригу о породици помаже финансијски и практично сопственим мерама, људима ове категорије су константно неопходне помоћ и подршка како би им живот био колико-толико лакши – додала је.

Денићева је још истакла да у свакодневни живот треба да унесемо више емпатије, а маленом Илији послала је много позитивне енергије и љубави.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 1 =