Uspeh sokobanjskog pozorišta na festivalu u Prokuplju

Kultura

Amatersko „SB” pozorište je učestvovalo na 8. Festivalu amaterskih pozorišta „Lektirići eks ju fest” u Prokuplju, koje se ove godine zbog situacije sa Korona virusom održalo onlajn.

U konkurenciji sa pozorištima iz Beograda, Niša, Smederevske Palanke, Trstenika, Surdulice, Prokuplja predstava „Pidžama za šestoro” sokobanjskog pozorišta osvojila je tri nagrade. Nagradu za najbolju žensku ulogu koja je, prema odluci žirija, dodeljena Ani Veljković za ulogu kućne pomoćnice Suzi, Nenad Stanisavljević je osvojio nagradu za glumačku bravuru a sama predstava je zauzela treće mesto.

Sokobanjsko pozorište je za ovu godinu pripremalo dve premijere koje su zbog epidemiološke situacije pomerene za narednu godinu, pored toga otkazana su i sva gostovanja i planirana učešća na festivalima koja su bila predviđena u okviru plana za 2020. godinu.

Fotografije iz arhive.

1 thoughts on “Uspeh sokobanjskog pozorišta na festivalu u Prokuplju

  1. Bravo za Necu, decko je izvanredan talenat, za gospodju Mirjanu i za celo pozoriste, za glumicu Anu koja je stvarno bila izuzetna, i uopste za celu ekipu ! Bravo !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 5 =