Sokobanja

И даље расте број заражених короном

Друштво Здравље

Јуче су стигли резултати анализе бриса 38 особа са територије општине Сокобања, од којих је 20-оро било позитивно на ковид-19. Дакле, закључно са 30. новембром на територији наше општине регистровано је укупно 146 особа позитивних на ковид-19. Како сазнајемо, број првих прегледа у ковид амбуланти је на нивоу претходне недеље, а јављају се већином пацијенти са нешто блажом клиничком сликом.

Капацитети Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести „Сокобања”, која је тренутно у ковид систему систему, су пуни. Хоспитализовано је тренутно 175 пацијената, разних старосних доби а сви са средње тешким и тешким клиничким сликама. Већина има упалу плућа и придружене коморбидитете и налазе се на кисоничној терапији. Из тог разлога, Стручно-оперативни тим је на седници одржаној у петак, одлучио да лекаре и сестре из сеоских амбуланти привремено стави на располагање Специјалној болници „Сокобања”.

Поводом тога, Миодраг Николић председник општине Сокобања, апеловао је јуче на мештане који живе у сеоским месним заједницама и корисници су услуга сеоских амбуланти односно користе терапију за неке хроничне болести да телефоном контактирају Дом здравлља Сокобања ради продужетка терапије и преписивања лекова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 19 =