Uređenje vodotoka reke Moravice

Društvo

Danas je održan prvi radni sastanak predsednika opštine Sokobanja Miodraga Nikolića, njegovog zamenika Vladimir Milovanovića i njihovog tima za poslove komasacije sa direktorom Uprave za poljoprivredno zemljište, koja je u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Brankom Lakićem, kao i predstavnicima Agencije za komasaciju, u vezi sa uređenjem vodotoka reke Moravice na potezu od Bovanskog jezera do urbane zone u Sokobanji.

− Sokobanja je započela postupak komasacije pre četiri godine. Izrađen je projekat koji se odnosi na buduće investicije uređenja vodotoka Moravice sa njenim pritokama, ali sam projekat zahteva izvesne korekcije u postupku komasacije sa kojom je započeto tada. Interes svih, pre svega lokalnog stanovništva ali i svih građana Srbije koji dolaze u ovo turističko mesto jeste da dobijemo jedno uređeno zemljišno područje na potezu od Bovanskog jezera do urbane zone Sokobanje. Komasacija je inače postupak koji podrazumeva ukrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta a cilj je dobijanje kompletno uređenog područja na ovom potezu − rekao je Lakić.

On je dodao da resorno ministarstvo prepoznaje kvalitet i potencijale Sokobanje kao atraktivnog turističkog mesta koje je u snažnom razvoju i da će finansirati 70 posto svih radova u postupku komasacije, počevši od izrade Izmena i dopuna projekta komasacije pa dalje.

− Namera je da  zajednički što pre pristupimo rešavanju nastalih problema, što će biti od velikog značaja za građane opštine Sokobanja, ali i građane cele Srbije koji biraju Sokobanju kao izuzetno atraktivno turističko mesto za odmor, koje će to još više biti nakon završenog procesa komasacije − dodaje Lakić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 5 =